Selecteer een thee:

Achtergrond

Ten tijden van de keizerrijken werd deze thee vooral gebruikt als een gift om de ander een eer te bewijzen. In het geval van de Long Jing, betekende je succesvol en bekend was. Vandaag de dag is het nog steeds een van meest befaamde thee die er is.

Long Jing is afkomstig uit de bergen rondom de stad Hangzhou, de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang gelegen aan het bekende ‘West Lake’ meer in China. De stad is van oudsher een handelsplek waar Arabische en Perzische handelaren samen kwamen in wat destijds het hart van de zijde handel was. Marco Polo beschreef het als een van meest indrukwekkende steden in de wereld. Vandaag de dag is Hangzhou nog steeds een cultureel verfijnde stad, waarbij voornamelijk de thee een centrale rol kent. De vele cafeetjes en eettentje serveren long jing in combinatie met verschillende lekkernijen. De Chinese overheid heeft Long Jing werkelijk veredeld door een Nationale Thee Museum te vestigen in Hangzhou. Daarnaast bevindt zich hier ook een onderzoeks instituut voor thee en de meest gerenommeerde Landbouw Universiteit met een hele afdeling dat zich bezig houdt met thee.

De mooiste Long Jing wordt geoogst tijdens de lente afkomstig uit de bergen rondom Hangzhou. Echter is de vraag naar deze thee zo groot dat ook andere gebieden zijn aangewezen om deze thee te produceren.

Deze groene thee wordt bereid in een hete wok. De beste theemakers persen de theebladeren tegen de hete wok. Door vele handige technieken worden hierdoor twee bladeren samen geperst tot een speervormig geheel.

龍井

Long Jing

Vol van smaak en geur

Long Jing is een van de mooiste en bekendste theeën van China. Verschillende studies hebben aangetoond dat het een positief effect heeft op de gezondheid. Met de volle smaak en geur is het verder een genot om hiermee even tot jezelf te komen.


  • 2 min.

  • 3x

  • 80 ℃

  • 2 grm

  • 5 grm

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,95 per (50 gram)