Wie zijn we?

Yumchatea is een Nederlands theemerk opgericht door Koh Ngai en Kenneth Touw. Met een achtergrond in Kunstmatige Intelligentie en Mens Machine Interactie (ofwel computer science geeks), is dit uiteraard het beste team die je kunt bedenken voor een theemerk :). Maar als fervent thee liefhebbers was het nou eenmaal onmogelijk om in Nederland aan de beste thee te komen die er in de wereld te krijgen was.

Onze thee

Dus hebben we in 2010 het vliegtuig gepakt naar het verre oosten. Onze eerste stop: China. Wat Frankrijk voor de wijn is, is China voor de thee. Met de hoogste kwaliteit en meeste variatie in smaak, geur, kleur en vorm. We vervolgden onze reis naar andere bekende, maar ook minder bekende theelanden als Sri Lanka, Taiwan, Nieuw Zeeland, Argentinië en Japan. 12 landen, 800 boetiek theeboeren en 300 thee proef sessies hebben geresulteerd in de 18 soorten thee van Yumchatea. We kopen de thee zelf in, daardoor kunnen we garanderen dat de thee 100% biologisch en maatschappelijk verantwoord is.

Voor wie?

Iedereen die wil genieten van de verfijnde complexe smaak van onze traditionele thee en blends. Onze thee is verkrijgbaar bij hotels, restaurants, eetwinkels en uiteraard in onze webshop.

Toekomst

Meer genot en gezondheid creëren voor iedereen. Meer mooie theeën ontdekken en toevoegen aan ons assortiment. Yumchatea een begrip laten zijn voor iedereen die wil genieten van de beste thee.