Selecteer een thee:

Geuren en Smaken

De intense geur van jasmijn is het eerste dat je ruikt als je een pakje jasmijn thee open maakt. Dit gecombineerd met de geur van honing. De smaak laat zich kenmerken als een geweldige blend van honing en verse bloemige smaken.

Gezondheid weetjes

Van Jasmijn zijn de volgende gezondheidseigenschappen bekend:

 • kalmerend effect op de maag.
 • rijk aan anti-oxidanten
 • versterken van het immuunsysteem
 • verbeteren van de spijsvertering
 • voorkomen van carriës en tandbederf
 • bevorderen van een lagere hartslag

Achtergrond

Thee gearomatiseerd met jasmijn bloemen is al een specialiteit in China sinds de Song Dynastie (960-1279) in China meer dan 800 jaar geleden heerste. De kennismaking van de jasmijn plant met de wereld vanuit China is ergens in de ‘Periode van Verdeeldheid’ (220-589). De Jasmijn thee dat geproduceerd wordt in de provincie Fujian, kent de beste reputatie. De oogst vindt vroeg in het voorjaar plaats. Daarna wordt het gedroogd en bewaard tot juni. Op dat moment zijn de jasmijn bloemen in volle bloei en gereed om geplukt te worden. Zodra dit gebeurd is wordt de thee wekenlang bedekt met deze bloemen. Al die tijd wordt de geweldige bloemige geur geabsorbeerd door de thee. Hoewel er in deze tijd veel geparfumeerde jasmijn thee bestaat, kunnen deze vaak goedkopere versies niet op tegen het echte werk. Kunstmatige jasmijn thee is absoluut niet opgewassen tegen het volledige spectrum van smaken dat voortkomt uit de echte jasmijn bloesem.

Legende

Op een winterse dag in Bejing was eens een thee handelaar, genaamd Chen Guqiu. De handelaar had een afspraak met een thee Meester om het een en ander betreft zijn thee te bespreken. Op een bepaald moment hadden ze een discussie over het verschil in voorkeur van smaak tussen mensen uit het noorden en mensen uit het zuiden. Op een bepaald moment herinnerde Chen zich dat hij nog ergens een zak met thee had liggen, die hij van een jonge vrouw uit het zuiden had gekregen. Chen en de thee meester waren erg nieuwsgierig.

In die tijd bereidde men de thee in kom afgesloten met een losse deksel (kungfu style). Tot op de dag van vandaag is dit een gebruikelijke manier om thee te schenken in China, met name bij proeverijen of bij het drinken van speciale theeën. Na een paar minuten zou de onbekende thee voldoende getrokken moeten zijn en met enige nieuwsgierigheid opende Chen het dekseltje. Beiden werden overweldigd door een sterke exotische geur. Plotseling gebeurde er iets. De stoom die van de thee af kwam nam de vorm aan van een charmante jonge vrouw, met een bos jasmijn bloemen in haar hand. Daarna vervloog de stoom weer. Chen was verrast en verward. De thee meester daarentegen grinnikte. Het leek erop dat de thee meester precies door had wat er aan de hand was. Chen keek hem vragend aan. De meester zei: “Broeder, jij hebt in het verleden vast een aantal goede dingen gedaan”. De thee meester verklaarde dat deze thee wordt beschouwd als het beste wat er is en meestal wordt gezien als hemelse dankbaarheid. Op dat moment herinnerde Chen zich het hele verhaal met de jonge vrouw. Drie jaar daarvoor was hij in het zuiden om thee te kopen en had hij in een hotel een vrouw ontmoet. Ze vertelde hem dat haar vader was overleden maar dat ze geen geld had om hem een respectvolle uitvaart te geven. Chen had op dat moment medelijden met de vrouw en gaf haar het geld dat ze nodig had. Daarnaast vroeg hij mensen in de buurt van de woning van de vrouw om voor haar te zorgen, gezien haar tragische situatie.

Toen hij twee jaar later terug keerde naar het hotel, kreeg hij van de hotel manager een zak thee met een kaartje van de vrouw erbij waarbij ze hem vertelde hoe dankbaar ze was voor zijn hulp. Chen was erg nieuwsgierig naar de sterke aroma die van de zak af kwam en wilde contact opnemen met de vrouw. De manager vertelde hem dat de vrouw een half jaar daarvoor overleden was. Chen besefte op dat moment dat hij er nooit achter zou komen wat voor thee dit was.

Nu zit hij hier met de thee meester. Beide aan het genieten van deze geweldige thee. Ze maakten nog een kom klaar. Keken er naar, roken eraan en slurpte het vervolgens naar binnen. Na een moment van stilte, zei Chen: “Ik denk dat er weleens Jasmijn in deze thee zou kunnen zitten”.

茉莉花茶

Jasmijn

Bloemig en honingachtig van smaak

Hoogwaardige groene thee dat meerdere malen is gestoomd met echte jasmijn bloemen. Dit geeft de thee het bloemige karakter. De smaak laat zich beschrijven als honingachtig.


 • 2 min.

 • 4x

 • 80 ℃

 • 2 grm

 • 5 grm

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,95 per (50 gram)